
Miten uskomukset ja olettamukset muokkaavat toimintaamme?
Uskomukset ja olettamukset ovat kuin suodattimia, jotka vaikuttavat siihen, miten me tulkitsemme todellisuutta, miten me reagoimme ja toimimme. Ne voivat rajata ja rajoittaa mahdollisuuksiamme oppia, kehittyä ja kasvaa.

Millainen päättelyprosessi on toimintamme taustalla?
“The Ladder of Inference” on organisaatiotutkija Chris Argyrisin kehittämä seitsemän vaiheinen malli, mikä auttaa meitä ymmärtämään paremmin oman toimintamme taustalla olevaa päättelyprosessia ja sitä miten se vaikuttaa omaan toimintaamme.

Mitä ja millaisia ovat pirulliset ongelmat?
Jatkuvassa muutoksessa olevassa, entistä kompleksisessa maailmassa asioiden ja eri ilmiöiden keskinäiset riippuvuussuhteet synnyttävät yhteen nivoutuneita ongelmia ns. pirullisia ongelmia, joiden ratkaiseminen kesyjen ja sotkuisten ongelmien keinoin johtaa entistä pahempaan tilanteeseen.

Miten onnistua systeemitason muutoksessa?
Organisaation toiminnan innovatiivinen uudistaminen – uuden toteuttaminen täysin uudella tavalla – on kaikista vaativin ja haastavin lähestymistapa organisaation toiminnan kehittämisen ja muutoksen eri lähestymistavoista, sillä kyseessä on transformatiivinen (uudistava) ja strateginen systeemitason muutos.

Miten sopeutua muutoksiin?
12 vinkkiä miten kehittää sopeutumiskykyämme, joka on yksi tämän ajan merkittävimmistä organisaation tulevaisuuden rakentamisen onnistumisen avaintekijöistä.

Miten nopeat johtopäätöksemme vaikuttavat?
Nopeiden johtopäätöstemme taustalla olevat olettamukset näyttäytyvät kipupisteinä, jotka vaikuttavat organisaation tulevaisuuden rakentamisen onnistumiseen.

Miten käsityksemme rajoittavat muutosvastarinnan arvon tunnistamista?
Muutosvastarinnalla on arvo, joka jää valitettavan usein hyödyntämättä, sillä käsityksemme muutosvastarinnasta saattaa olla hyvinkin rajallinen ja siten vaikuttaa organisaation tulevaisuuden rakentamisen onnistumiseen.

Miten voimme välttää muutosväsymyksen?
Jatkuvat muutokset saattavat väsyttää. Jotta emme väsyisi muutokseen, meidän on mukautettava tapaamme inspiroida muutosta.

Miten voimme optimoida kokonaisuutta?
Meidän tulisi siirtää johtamisen painopistettä yhä enemmän yhdessä kehittämiseen ja yhdessä toimimiseen sen sijaan, että kehittäisimme ja toimisimme osa-alueittain, oman siilomme sisällä huomioimatta synergian tuomia mahdollisuuksia.

Miten tunnistamme organisaation toiminnan kehittämisen ja muutoksen eri lähestymistavat?
Organisaation tulevaisuuden rakentamisen onnistumisen kannalta on ratkaisevan tärkeää tunnistaa minkä tyyppisestä organisaation toiminnan kehittämisestä ja muutoksesta on kysymys ja millaiset lähestymistavat ja menetelmät tukevat kyseisen tyyppistä kehittämistä ja muutosta.

Miten organisaation toiminnan jatkuvan parantamisen lähestymistavat eroavat toisistaan?
Organisaation toiminnan jatkuvan parantamisen lähestymistapoja on useita. Kestävien organisaation toiminnan muutosten - muutosten, jotka parantavat operatiivista tehokkuutta ja optimoivat arvonluontia - luominen edellyttää sekä reaktiivista että proaktiivista jatkuvaa parantamista.